عوامل زیادی باعث می شود فرزندان ما علاقه ای به خواندن کتاب نداشته باشند.عدم وجود راهنمای مناسب،نقص سیستم آموزشی و … . باید در نظر داشت در دنیای کنونی موفقیت در هر رشته ، نیازمند مطالعه و آموختن است و این اصل ،لزوم امر مطالعه را نشان می دهد.
پیشنهادات
1.گاهی زبان کتابهایی که برای بچه ها می خریم، دشوار و یا تا حدی خشک است. برای علاقمند کردن آنها، کتاب های جذابی حتی مصوَر را تهیه کنید که زبانشان برای بچه ها بسیار آسان باشد. موردی ندارد که این کتاب ها مخصوص رده های سنی پایین تر از فرزند شما باشد زیرا هدف این است که فرزند شما به راحتی بتواند آن کتاب ها را بخواند و احساس کامیابی در فهم برایش حاصل شود. کم کم سطح کتاب ها را بالا ببرید تا به رده سنی فرزندمان برسیم.
2.بچه ها را عضو کتابخانه بکنید. همراه آنها به طور منظم به کتابخانه بروید و برای یافتن کتاب مورد نظرتان به آنها کار با کامپیوتر و برگه دان های کتاب را بیاموزید. در محیط پر از کتاب بودن برای آنها بسیار جذاب خواهد بود.
3.اگر فرزند شما به بازی های کامپیوتری بسیار علاقمند است، از علاقه ی او استفاده کنید و برایشان نرم افزارهایی بخرید که کار با آنها نیازمند مطالعه است. به این شکل، آنها به صورت غیر مستقیم شروع به مطالعه می کنند.
4.وجود یک کتابخانه در منزل که برای همه افراد خانواده ، کتاب هایی دارد برای تشویق بچه ها به کتاب خوانی و مطالعه بسیار کارآمد است. می توانید به او پیشنهاد کنید که یکی از کتاب های کتابخانه را با هم بخوانید. این امر باعث توجه بیشتر او به کتابخانه منزل می شود.
5.در حضور فرزندتان مطالعه کنید. بهترین الگوی فرزندانمان در همه چیز، خود ما هستیم. آنها بیشتر از گفتار، به کردار ما توجه کرده و از آن الگوبرداری می کنند. پیشنهاد می شود در همین راستا، جلساتی را در هفته تعیین کنید که اعضای خانواده با همدیگر درباره مطالب جذابی که در آن هفته خوانده اند، صحبت کنند. در نتیجه فرزندتان برای شرکت در این گونه جلسات به مطالعه در هفته، روی خواهد آورد.
6. برای فرزندتان چراغ مطالعه بخرید و نزدیک تخت خوابش نصب کنید. برنامه ی خوابش را طوری تنظیم کنید که زمانی برای مطالعه قبل از خواب داشته باشد. حتی اگر فرزندتان توانایی خواندن کتاب رادارد، گاهی وظیفه خواندن کتاب را خودتان بر عهده بگیرید تا کم کم به کتاب خواندن و مطالعه عادت کند.