تغییران خلقی در دوره هایی از رشد به وجود می آید و کلاً بعضی از بچه ها با این تغییرات خلقی به دنیا می آیند و یا بیشتر از دیگران در طول رشد با آنها درگیر هستند.
پیشنهادات
1.سعی کنید این تغییرات خلقی را برای او یادآوری نکنید و یا او را مدام از آن برحذر ندارید.چراکه منجر به بد خلق تر شدن او می شود.در عوض سعی کنید به او کمک کنید این احساسات خود را بشناسد و نحوه کنترل کردن آن ها را کشف کند.میتوانید بدون موضع گیری نظرات خود را در مقام پیشنهاد مطرح کنید.مثلاً بگویید اگر این تغییر خلق را در خودم می دیدم، فلان کار را می کردم.
2.بررسی کنید چه عواملی، این تغییرات خلقی را بیشتر به وجود می آورد.عواملی مثل گرسنگی،خستگی و استرس بسیار شایع تر هستند.می توان با جلوگیری از بروز این عوامل ،احتمال بدخلقی را هم کاهش داد.
3.هنگام بروز تغییرات خلقی،آن ها را کاملاً نادیده بگیرید و سعی کنید حواس فرزندتان را به موضوع یا فعالیتی جذاب پرت کنید.بعد از مدتی شاید محو بدخلقی های او می شوید.
4.بچه هایی که تحرک کمتری دارند،بیش تر دچار تغییرات خلقی می شوند.می توانید آنها را به انجام فعالیت های ورزشی یا بازی های محبوبشان ترغیب کنید و همچنین فعالیت های بی تحرکی مثل تماشای تلویزیون را محدود نمایید.
5.بعضی اوقات ناتوانی و کم مهارت بودن بچه ها در انجام کاریا فعالیتی ،عواقب خاصی در پی دارد.در واقع ناتوانی ها،باعث پایین آمدن عزت نفس آنها می شود و ناراحتی حاصل از آن ،گاهی به صورت تغییرات خلقی ظاهر می شود.در این حالت می توان به آنها کمک کرد تا مهارت های خودشان را ارتقا دهند و یا آنها را به انجام فعالیتی دیگر که در آن مهارت دارند،سوق داد.