نیاز به حریم شخصی در واقع بیانگر ورود فرزند ما به مرحله ای طبیعی از رشد است.با افزایش سن این نیاز در فرزند زیادتر و مهم تر می شود.ایجاد حریم شخصی برای فرزند باید زمانی شروع شود که مسئولیت پذیری و قابل اعتماد بودن او به شما ثابت شود.
پیشنهادات
1.بیان اصولی که رعایتشان برای زندگی خصوصی ضروری است.مثل رعایت نظافت و … باعث می شود فرزندتان دید بهتری نسبت به این مساًله و مسئولیت هایش داشته باشد.
2.برای محک زدن حس مسئولیت او،اختیاراتی در خصوص انتخاب هایی که به طور مستقیم به حریم شخصی اش مرتبط است،بدهید.مثلاً او را در انتخاب دکوراسیون اتاقش آزاد بگذارید.در قدم بعدی با نظارت نامحسوس برای مدت کوتاهی به او حریم شخصی بدهید و بررسی کنید کارهای مضر و خطرناکی نکند.در صورت مورد تأیید بودن کم کم دامنه این حریم را گسترش دهید.
3.علت نیاز به حریم شخصی را کشف کنید.در حالت طبیعی میخواهند با داشتن حریم شخصی،استقلال و قدرت بیشتری به دست آورند.ولی گاهی این خواسته ی او برای پنهان کردن امری است که گاهی با رفتارهای سری همراه است. در آن صورت باید به طور نامحسوس علت را بیابید و در صورت عدم موفقیت سعی کنید از متخصصی مشاوره بگیرید.
4.درباره نیاز به حریم شخصی خودتان هم با او صحبت کنید تا درک کند شما هم نیاز به حریم شخصی و خلوت دارید و این حق هر انسانی است.می توانید با درست کردن علامتی و نصب آن پشت در اتاقتان او را نسبت به رعایت این امر،مطلع کنید.