اغلب بچه ها در جمع های جدید ،احساس خجالت می کنند و به راحتی نمی توانند با افراد آن جمع – مخصوصاً جمع بزرگترها-ارتباط برقرار کنند.این احساس اغلب بعد از مدتی از بین می رود ولی باید مد نظر داشت که برخی بچه ها به زمان بیشتر یا کمک نزدیکان نیازمند هستند.
پیشنهادات
1.برای فرزند خجالتی خود محافلی در خانه ی خودتان ایجاد کنید تا در جمع بودن را در فضای آشنای خانه تمرین کند.چراکه در آنجا احساس راحتی بیشتری دارد.بهتر است با جمع هم سالان این کار را شروع کنید.
2.جمع های کوچکتر که در آن افراد آشناتر حضور دارند نیز می تواند تمرین خوبی برای فرزندتان باشد تا کم کم آمادگی حضور در جمع های بزرگتر را بیابد.
3.باید در نظر داشته باشیم که افراد درونگرا کمتر مایل به حضور در جمع هستند و ممکن است فرزند شما هم درونگرا باشند؛در این صورت نباید به فرزندتان زیاد فشار آورد که مانند یک فرد برونگرا در جمع ها حضور فعالانه ی زیادی داشته باشد.
4.هیچ گاه خصلت خجالتی بودن او را در حضورش بیان نکنید؛چراکه این خصلت را نقص خود دانسته وبه اعتماد به نفس او لطمه جدی ای وارد می شود.
5.گاهی خجالتی بودن بچه ها ناشی از شرم و ترس در قبال صحبت ها و پرسش های بزرگسالان است.آنها می ترسند که صحبت و پاسخ نادرستی بدهند؛پس لازم است با آنها خارج از جمع و در خانه تمرین هایی انجام شود .سعی کنید محافل و جمع ها را بازسازی کنید تا توانایی او را ارتقا دهید.
6.در جمع هم سالان برای ایجاد احساس راحتی فرزندتان با آنها، سعی کنید در کنارشان بازی ای ترتیب دهید و خودتان هم در آن شرکت کنید.پس از آنکه فرزندتان توانست وارد جمع شود کم کم از بازی خارج شوید یا با فرزندتان به تماشای بازی بچه ها بپردازید تا به حضور در جمع آنها ترغیب شود.
7.از فرزندتان در جمع با لبخند زدن یا لمس و فشار آرام بازو و … حمایت کنید و به او اطمینان دهید اگر برای حضور در جمع مشکلی دارد برای کمک به او همیشه حاضر هستید.