شخصیت شناسی

شخصیت شناسی از روی حرف زدن

شخصیت شناسی از روی حرف زدن

قرن‌هاست که انسان‌ها از زندگی غارنشینی فاصله گرفتند و به صورت جمعی زندگی می‌کنند؛ زیرا ذات انسان اجتماعی بودن آن است. از طرفی برای زندگی کردن در کنار یکدیگر لازم است که انسان‌ها با هم ارتباط برقرار کنند و این ارتباط از طریق صحبت کردن و گفتگو روی می‌دهد. از آنجایی که هر انسانی شرایط زندگی و تربیت خاص خود را دارد؛ پس افکار و طرز بیان هر کس با دیگری متفاوت است و اینجاست که شخصیت شناسی از روی حرف زدن معنا پیدا می کند.

ما در این مقاله قصد داریم به شما راهکارهایی را ارائه کنیم که در آن بتوانید از روی حرف زدن فرد، شخصیت او را بشناسید. پس برای کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه، لطفاً تا پایان مطلب همراه ذهن زیبا باشید.

کلمات؛ دروازه ورود به ذهن

مغز آدمی بسیار پیچیده است و در مواجهه با هر مسئله‌ای به سرعت آن را درک کرده، تصمیم‌گیری می‌کند و برای پاسخ حروف را کنار هم چیده و کلمات را می‌سازد. این کلمات به صورت گفتار از زبان خارج می‌شوند؛ در واقع کلمات نشانگر افکار است. بهترین راه برای درک افکار سایرین و شناخت بهتر شخصیت او، گوش دادن و دقت به کلمات گفته شده‌اش می‌باشد. طرز بیان هر شخصیف منعکس کننده ویژگی‌های رفتاری و شخصیت و عقاید اوست؛ بنابراین اگر شما بخواهید قضاوت درستی از طرف مقابلتان داشته باشید، اهمیت داشتن یک گفتگوی صحیح مشخص می‌شود و شخصیت شناسی از روی حرف زدن به کمک شما می آید.

شخصیت شناسی از روی تن صدا

شخصیت شناسی از روی تن صدا

شخصیت شناسی از روی تن صدا

با شنیدن صدا و تن صدای افراد می‌توانید اطلاعات جالبی را از شخصیت آنها به دست آورید. تن صدای فرد می‌تواند اجتماعی بودن یا نبودن افراد را مشخص کند.

افراد برونگرا بلندتر و سریع‌تر صحبت می‌کنند و درونگرایان افکار خود را به شیوه‌ای آرام‌تر و کندتر به حرف تبدیل می‌کنند.

تن صدا توانایی نشان دادن قدرت یک انسان را دارد. طبق تحقیقات اشخاص مقتدر، صدای عمیق‌تر و محکم‌تری دارند. صدای بالای افراد هنگام صحبت کردن نشانگر میزان علاقه آنها نسبت به موضوع مورد بحث است؛ در حالی که تن صدای آرام و زمزمه مانند می‌تواند نشان از این باشد که فرد به موضوع در حال گفتگو علاقه چندانی ندارد و بی‌حوصله شده است.

در جلسات کاری و سخنرانی‌ها نیز رسایی و تن صدای بلند سخنران، نشان از تسلط کامل او نسبت به موضوع مورد بحث می‌باشد. افرادی که صدای بلندتری دارند معمولاً دارای امید به زندگی بیشتری بوده، شادتر و سرزنده‌تر می‌باشند؛ در حالی که افراد با صدای آرام دید منطقی‌تری به زندگی دارند و تمایل دارند افکار خود را به تنهایی، سر و سامان دهند.

بیشتر بخوانیم : شخصیت شناسی از روی رفتار

 

شخصیت شناسی افراد پرحرف

شخصیت شناسی افراد پرحرف

شخصیت شناسی از روی حرف زدن – افراد پرحرف

بدون تردید گفتگو یکی از مهم‌ترین نیازهای ارتباطی انسان است اما گاهی می‌تواند منشأ مشکلاتی نیز باشد. بعضا زیاده گویی و پرحرفی خود تبدیل به معضلی می‌شود که باید با روش‌های علمی به آن رسیدگی کرد.

پرحرفی هم در بین زنان و هم مردان وجود دارد. معمولاً افرادی که شخصیتی وسواسی دارند، بیشتر صحبت می‌کنند؛ یعنی افرادی که مطالب را با تمام جزئیات برای دیگران توضیح داده و هیچ نکته‌ای را از قلم نمی‌اندازند.

افراد پرحرف معمولاً شخصیتی منضبط و سختگیر دارند، از بی‌نظمی متنفر هستند و همواره در زندگی برنامه‌ریزی کرده و دوست دارند طبق آن پیش روند. از طرف دیگر بعضی از افراد پرحرف دارای شخصیتی مضطرب هستند که سعی دارند در قالب صحبت کردن زیاد، اضطراب خود را کاهش داده و افکارشان را از معضلشان دور نگه دارند.

طبق تحقیقات، پرحرفی در کودکان نیز یکی از علائم بیش فعالی است. پرسیدن مداوم سوال از سوی کودکان نیز یکی از نشانه‌های کنجکاوی بیش از حد آنها می‌باشد.

در برخی شرایط پرحرفی افراد می‌تواند دلیلی برای جلب توجه آنها باشد؛ به طوری که بتوانند ابراز وجود کنند و توجه سایرین را به خود جلب کنند.

از سوی دیگر پرحرفی بیش از حد بعضی افراد نشان از خودخواهی و خودشیفتگی شخصیت فرد دارد؛ زیرا به دیگران فرصت اظهار نظر نمی‌دهند و به اصطلاح فقط حرف، حرف خودشان است.

یکی از ویژگی‌های بارز افراد پرحرف فاش کردن اسرار افراد و زندگی شخصی سایرین است؛ به این دلیل که افرادی که به شدت پرحرفند، معمولاً بدون تفکر سخن می‌گویند و همین رفتار باعث می‌شود برای خود و دیگران دردسر ایجاد کنند.

البته اگر فردی معمولا به طور متوسط صحبت می‌کند و فقط در بعضی شرایط مثل دادن اطلاعات علمی یا تخصصی حوزه خویش پرحرفی می‌کند، جزء افراد پرحرف محسوب نمی‌شود و فقط نشان از این دارد که سعی در جا انداختن مطلب برای طرف مقابل داشته و نسبت به موضوع کاملاً اشراف دارد.

بیشتر بخوانیم : معرفی تست های شخصیت شناسی

 

شخصیت شناسی افراد کم حرف

شخصیت شناسی افراد کم حرف

شخصیت شناسی از روی حرف زدن – افراد کم حرف

ممکن است شما هم جملاتی از این قبیل را شنیده باشید :

“دو تا گوش داری، یه دهن؛ پس دو برابر اونی که صحبت می‌کنی، گوش کن”

طبق تحقیقات پژوهشگران روانشناسی ، افراد کم حرف افرادی قابل اعتمادتر با ضریب هوشی بالاتر و خلاق‌تر از افراد پرحرفند. آنان قادرند به تنهایی مشکلات خود را در ذهنشان حل کرده و نیازی به بیان کردن آن نمی‌بینند.

افراد کم حرف معمولاً آرام بوده و هنگام استفاده از جملات محتاط عمل می‌کنند. اکثر این افراد بسیار باهوشند؛ زیرا هنگام صحبت کردن به کلمات خود دقت کرده و آنان را ارزیابی می‌کنند و گزافه گویی نمی‌کنند.

افراد کم حرف به جزئیات توجه کرده و گاهی نیز زودرنج هستند و اغلب خجالتی‌اند. اشخاص درونگرا و کم حرف سازگاری بسیار خوبی با محیط دارند و اهمیت و ارزش زیادی برای نزدیکان و دوستان خود قائلند.

این افراد احساس همدردی بسیار بالایی داشته و همواره تمایل به کمک به دیگران دارند و چون شنونده خوبی هستند، می‌توانند در زمینه‌های مختلف مشاوره دهند.

کم حرفی نشانه چیست؟

شخصیت شناسی از روی حرف زدن برای افراد کم حرف دشوارتر از افراد پرحرف است؛ زیرا احساسات خود را در قالب کلمات بروز نمی‌دهند و شما نمی‌توانید سریعا بگویید که در آن لحظه چه فکری دارند. در این قسمت می‌خواهیم مواردی را بیان کنیم که تعیین کند کم حرفی افراد نشانه چه چیزی است:

_ممکن است فرد از حضور در آن جمع ناراضی بوده و احساس ناخوشایندی داشته باشد؛ به همین دلیل سکوت می‌کنند تا با بروز احساساتش، موجب ناراحتی دیگران نشود.

_ممکن است اطلاعات شخص در مورد موضوع مورد بحث کم باشد؛ بنابراین ترجیح می دهد در بحث شرکت نکند و به سخنان سایر افراد گوش دهد تا با صحبت نسنجیده، مورد تمسخر و سرزنش جمع واقع نشود.

_یکی از مهم‌ترین نشانه‌های کم حرفی، خجالتی بودن فرد و اعتماد به نفس پایین اوست؛ یعنی فرد از هم صحبت شدن با افراد جدید خجالت می‌کشد و اعتماد به نفس سخن گفتن و ابراز نظرات خویش را ندارد.

_گاهی فردی ذاتاً کم حرف است و از سکوت خویش لذت برده و به دلیل اینکه دارای قوه تخیل بالایی است، هنگام قرار گرفتن در جمع ترجیح می‌دهد در افکار خودش غوطه ور باشد و کمتر صحبت کند.

البته همه این موارد بستگی به شرایط موجود دارد. گاهی ممکن است فقط هیچکدام از موارد بالا را احساس نکند اما در آن لحظه به دلیل ناراحتی شخصی یا مشغله دهنی تمایلی به صحبت کردن نداشته باشد؛ بنابراین نمی‌توان این نشانه‌ها را با قطعیت برای همه افراد کم حرف عنوان کرد و برای شناخت افراد به شواهد شخصیت شناسی از روی حرف زدن اتکا کرد.

بیشتر بخوانیم : راه های درمان بی حوصلگی

 

شخصیت شناسی

شخصیت شناسی

چگونه با افراد کم حرف رفتار کنیم؟

هر فردی دارای خصوصیت اخلاقی مخصوص به خودش است و ما با احترام گذاشتن به خصیصه‌های او می‌توانیم ارتباط موفق‌تری با وی داشته باشیم. هنگام گفتگو با افراد کم حرف سعی کنید شنونده خوبی باشید تا گفتگو ادامه پیدا کند.

گوش دادن فعالانه هنگام صحبت‌های افراد کم حرف موجب می‌شود تا آنان عواطف و افکارشان را با آرامش خاطر بیشتری در میان گذاشته و احساس راحتی کنند. ارتباط چشمی خود را با فرد حفظ کنید و وسط صحبتش نپرید تا با آرامش به سخن خود ادامه دهد.

برای دریافت اطلاعات از افراد کم حرف سوالات دقیق بپرسید تا جواب‌های کوتاهی که دریافت می‌کنید، بتواند پاسخگوی سوال شما باشد.

افراد کم حرف برای سخن گفتن نیاز به احساس امنیت دارند و اینکه حس کنند طرف مقابلشان همراه و همدل با آنان است باعث می‌شود که به او اعتماد داشته باشند و گفتگو را تا مدت زمان طولانی‌تری ادامه دهند. ضمناً نسبت به کم حرفی او واکنش افراطی نداشته باشید و این ویژگی او را با سرزنش و قضاوت نابجا بازگو نکنید.

نتیجه‌گیری

مغز انسان فوق العاده کارآمد است و هنگام فکر کردن، مغز کلمات را کنار هم قرار داده و به صورت گفتار پاسخ خود را می‌دهد که همین گفتار، زمینه ارتباط با دیگران و شناخت آنان را فراهم می‌آورد؛ بنابراین تقویت مهارت‌های ارتباطی، می‌تواند روابط اجتماعی انسان را راحت‌تر ایجاد کند.

ما در این مقاله سعی کردیم برای شخصیت شناسی از روی حرف زدن افراد، به شما راهکارهایی را ارائه کنیم. امیدواریم که مطالب این مقاله برای شما مفید و کاربردی بوده باشد. از همراهی و توجه‌تان تا پایان مطلب، از شما عزیزان سپاسگزاریم.

بیشتر بخوانیم : فرزند پروری موفق

سوالات متداول

۱_چگونه فن بیان خود را تقویت کنیم؟

صحیح صحبت کردن و داشتن شیوایی کلام در جمع، یک مهارت است و نیاز به تمرین دارد. در ابتدا شما باید طیف گسترده‌ای از کتب با موضوعات مختلف را در اختیار داشته باشید و روزانه مطالعه کنید تا سطح اطلاعات عمومی خود را بالا ببرید.

پس از آن می‌توانید از تکنیک‌های فن بیان، ادای صحیح کلمات و تن صدای مناسب بهره بگیرید‌‌.

۲_برخورد مناسب با افراد پرحرف چیست؟

در این شرایط، مودبانه به او بفهمانید که در حال انجام کاری هستید یا تمرکز کافی برای شنیدن سخنان او ندارید و یا قبل از اینکه شروع به پرحرفی کنند، به بهانه‌ای آن مکان را ترک کنید. در نهایت می‌توانید از مطالب روانشناسی و علم مشاوره کمک بگیرید.

۳_آیا هنگام صحبت کردن فرد، زبان بدنش به شناخت او کمک می‌کند؟

بله، بسیاری از افراد هنگام صحبت کردن از دست‌ها و صورتشان استفاده می‌کنند که همین موضوع می‌تواند برخی از ویژگی‌های شخصیت آنان را آشکار کند.

به عنوان مثال، اگر فرد هنگام گفتگوی معمولی مدام اخم بر چهره داشت یا دست به سینه ایستاده بود، می‌تواند نشان از این باشد که فردی جدی و تند اخلاق است.

۴_ آیا از تست‌ روانشناسی می‌توان برای شخصیت شناسی از روی حرف زدن استفاده نمود؟

تا حدودی بله، گرچه تعداد این تست‌ها محدود است و ممکن است سوالات متنوعی درباره این زمینه پیدا نکنید. اما با دقت روی گفتار و کلمات فرد و مطالعه کتب روانشناسی مربوطه، می‌توانید تیپ شخصیتی او را تا حدی مشخص کنید.

0

امتیاز کاربران: 5 ( 1 رای)
بازگشت به لیست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *