روانشناسی, فرزند پروری, کودکان و نوجوانان

ریاست طلبی

قدرت رهبری کردن

داشتن حس رهبری نشانه ی وجود اعتماد به نفس بالاست.اگر فرزندتان چنین حسی دارد، باید خوشحال بود، چراکه شما را مطمئن می سازد که فرزندتان در آینده دنباله روی دیگران نخواهد بود.اما گاهی این حس به ریاست طلبی افراطی تبدیل شده و موجب آزار دیگران می شود.


پیشنهادات
1.اگر متوجه شدید که فرزندتان با ریاست طلبی خود، هم سالانش را ناراحت کرده، در گام نخست به صورت مستقیم دخالت نکنید. اجازه دهید بچه ها خودشان برای حل مشکلاتشان اقدام کنند.
2.چنانچه حل مسأله ریاست طلبی افراطی فرزندتان توسط خود بچه ها امکان پذیر نبود، بدون محکوم کردن فرزندتان درباره مشکلاتی که این خصلت او به وجود آورده، در تنهایی با او صحبت کنید و تلاش کنید حس ریاست طلبی منفی او را به حس رهبری مثبت تغییر دهید.
3.وقتی حس ریاست طلبی به صورت رفتارهای تحکم آمیز و آزار دهنده نمود پیدا می کند، احتمال دارد این رفتار فرزند شما، بازتاب رفتارهای مشابه ای است که از جانب نزدیکان(مثل خواهر یا برادر بزرگتر و …) نسبت به او اعمال شده است. لذا سعی کنید درباره ی ریشه و علل رفتارهای فرزندتان ابتدا تحقیق کنید و در صورت وجود رفتارهای تحکم آمیز دیگران با او، با تمهیدات لازم آنها را کنترل کنید.
4.فرزند ریاست طلب خود را تشویق کنید در فعالیت های گروهی یا ورزش های جمعی شرکت کند. چرا که قدرت ریاست طلبی و رهبری او به صورت مسئولیت پذیری مفید در خدمت تیم و گروه ابراز خواهد شد.
5.حس ریاست طلبی، معمولاً زمانی به صورت رفتارهای تحکم آمیز ظاهر می شوند که افرادی، مثل بچه های کم سن و سال و .. وجود داشته باشند که اجازه بروز این رفتار ها را به فرزند شما بدهند. سعی کنید با کنترل چنین افرادی، اجازه بروز این رفتار را به فرزندتان ندهید

بازگشت به لیست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *